Efter nästan 2 års kamp…Nu skall badhuset återställas

Stadsbyggnadskontoret har ålagt Bildningsförvaltningen (vari Kultur och Fritidsförvaltningen ingår) att inom en månad redogöra för vissa delar av Badhusets ombyggnad som de saknat bygglov för samt att inkomma med ritningar och en beskrivning av hur byggnaden skall användas för badändamål med en redovisning av omklädningsrum.

Kultur och Fritidsförvaltningen har tagit fram en plan, helt i överensstämmelse med ÖBVs förslag, för hur badhuset inklusive bastun åter skall ställas i ordning för dess avsedda syfte. Planen innehåller även samma övergripande mål med Ösbybadet som ÖBV lagt fram att det skall vara ett blomstrande centrum för bad och friluftsliv. Arbetena med badhuset planeras genomföras under januari och februari och stå färdigt inför badsäsongen för de som inte vinterbadar.

Kultur- och Fritidsnämnden har godkänt förvaltningens plan.

Förvaltningen har även ställt sig positiva till att undersöka möjligheten att ordna en badflotte samt 50 meter simbana.

ÖBV välkomnar och är mycket glada över kommunens uppvaknande och hoppas att detta är startskottet till ett bra samarbete framöver

Vad avser det begränsade siktdjupet i sjön så har kommunen beställt en konsultutredning avseende detta såsom en liten del av den vattenplan, avseende bland annat VA-systemen, som kommunen skall ta fram. Konsulterna skall lägga fram sin rapport i vår. Våra utredningar om vattenkvaliten har lagts till utredningen. Vi har ingen inblick i hur seriöst konsulterna studerar frågan.

Vi går nu in i en ny epok i föreningens verksamhet. Sätt igång och fira!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: